Øvingstips

1. Sørg for at du alltid har noe gøy å øve på, da er det lettere å holde motivasjonen oppe. Det er mange ting som kanskje ikke er like gøy å øve på, men som må øves på likevel. Da er det viktig å putte inn noe i øvingsøkten som er artig. Finn ut hva som motiverer deg til å øve og snakk med læreren din om dette.

2. Skaff deg forbilder på instrumentet ditt eller på andre instrument. Let opp innspillinger på Spotify, Youtube eller lignende.

3. Hør masse på musikk i alle sjangre! Lytt gjerne til musikken aktivt og finn ut hva som er bra med akkurat denne musikken.

4. Lytt på innspillinger av stykker du spiller på enkelttimer og på samspill mens du ser i notene.

5. Gi komplimenter til andre når du synes de spiller bra!

6. Gå på konserter, gjerne korpskonserter. Å høre flinke folk spille kan gjøre underverker for motivasjonen, og når man hører mye på flinke folk, danner hjernen seg et bilde på hvordan det kan låte slik at det blir lettere å reprodusere selv.

7. Foreldre: følge opp øving hjemme. Motiver til øving og hjelp til med øvingen der dere kan hjelpe. Kom gjerne på spilletimer for å se hva det jobbes med. Da blir det lettere å følge opp øvingen.

8. Det er bedre med mange korte økter enn få lange. Prøv å finne tid til å øve hver dag, om det så bare er 5 minutter. Man har som regel tid til å øve. Det kan være i en kort pause fra leksene eller i reklamepause på TV-en.

9. Når du kommer hjem fra spilling, pakk opp instrumentet og la det stå framme. Da senkes terskelen for å øve.

10. Den beste tida å øve på er rett etter spilletimen. Det er da man husker best hva man jobbet med på timen og øvingen blir mer effektiv.

11. Øv sammen! Ta gjerne med instrumentet neste gang du skal på besøk til kompisen/venninnen dersom dere begge spiller i korps. Det er gøy!

12. Husk å øve på det som er vanskelig, men øv det sakte. Å øve inn feil er veldig dumt og slike feil tar det lang tid å bli kvitt og du ender opp med å bruke mer tid på det enn nødvendig. Øv gjerne også på de lette notene, men tenk da over hvordan du kan spille det enda bedre!

13. Tenk positivt! Gi ros til deg selv når du øver. Lag deg mål for øvingen din. Hvor flink vil du bli?