Vefsn skolekorps

Kulturskolekontingent 2019

Vefsn skolekorps ønsker å takke kommunestyret for at de enstemmig vedtok forslaget fra Vefsn Arbeiderparti. Forslaget var at skolekorpsene skal forbli i samme priskategori som tidligere, noe som sparer korpsene 500 kroner per elev sammenlignet med rådmannens forslag.

Vi setter svært stor pris på at politikerne har hørt på våre betraktninger og gjort ei grundig vurdering til tross for at andre svært viktige saker har stått på dagsorden.

Vefsn skolekorps synes fortsatt det generelle prisnivået ved kulturskolen er for høyt og håper vi neste år kan ta en grundig gjennomgang på hva som er fornuftig prisnivå for alle kulturskoleelever.

Julegrantenning

Søndag feiret vi tradisjon tro julegrantenning ved Olderskog skole. Etterpå ble det holdt adventskonsert inne i en fullsatt gymsal med Vefsn skolekorps, drillere, aspiranter, musikkverksted, ungdomskorps og gjestemusikere. Det ble ei veldig fin feiring med koselig julemusikk og god stevning. 

Takk til beborne i Søster signes veg 24 for et fantastisk flott juletre :)

Kulturskole for alle?

Vefsn kulturskole informerte forrige uke om at kontingenten for korpselever ved kulturskolen vil bli økt fra kr 2700,- til kr 3500,-. Dvs. ei økning på 30% fra 2018 til 2019. Kulturskolerådet har en visjon som er "Kulturskole for alle", men er virkelig kulturskolen for alle slik prisene er nå?


Slik vi ser det, er prisene blitt for dyre, ikke bare for korpsene, men for alle kulturskoleelever. Kontigentøkninga har i mange år vært svært mye høyere enn lønns- og prisutvikling ellers i samfunnet. Skal det virkelig være slik at kulturskole for barn og ungdom i regi av kommunen skal være forbehold de av oss med over gjennomsnittelig høy inntekt?


Politikerne må svare på hvorfor "Kulturbyen Mosjøen" år etter år nedprioriterer kommunens eget kultursenter. Budsjettforslaget denne gangen er kutt i rammen med kr 600.000. For korpsene er grensen nådd. Dette kan ikke fortsette!

Den store korpskonserten

Lørdag og søndag hadde Vefsn skolekorps seminarhelg ved Olderskog skole. Helga ble avsluttet med deltagelse på på den store korpskonserten søndag kveld sammen med Mosjøen skolekorps, Hornmusikken Fram, Ungdomskorpset og Vefsn-Ensemblet. Mange hadde tatt turen for å se på og det ble en flott konsert i aulaen. For våre aspiranter ble nok konserten ekstra spennende da dette var første store konsert for dem.


Flere bilder fra begivenheten finner dere her:

http://www.vefsnskolekorps.com/133179525?i=154323867

Rekrutering til drill

Har du lyst til å lede 17. mai-toget fra Olderskog skole? 

Meld deg inn i Vefsn skolekorps sin drilltropp!

Vefsn skolekorps tilbyr instruksjon i drilling for de som har lyst til å lære å drille og marsjere foran korpset.

Oppstart er Mandag 15. oktober 2018

Sted: Olderskog skole

Tid: Kl 18:00 - 19:30

Leder for instruktørene : Siv Wang Benjaminsen

For mer informasjon ring André: 97 40 15 46

Noen grunner for å melde seg på drill:

  • Det er morsomt å drille
  • Får drille med korpset på adventskonserten og andre konserter
  • Får marsjere og drille foran korpset på 17. mai
  • Som driller lærer du dans, balanse, koordinasjon og drill
  • Flinke instruktører

Vi gleder oss til å bli kjent med deg og vil ha deg på laget!

Velkommen til oss!  🙂

Ungdomskorps

29 oktober starter vi med øvinger for ungdomskorpset. Øvingstid er mandager etter ordinær øving fra kl 19:00 til kl 20:00. Vi ønsker gjerne at flere ungdommer blir med, så ta gjerne turen til Olderskog skole når vi starter.

Noen som har lyst til å spille slagverk? :)

Vefsn skolekorps har ledige plasser på trommer. Alle som har lyst til å prøve er hjertelig velkommen. Kom gjerne innom på våre øvinger mandager kl 17:30 på Olderskog skole eller ring en av oss.

Kontaktinformasjon finner dere her: 

http://www.vefsnskolekorps.com/133179496

 

Øvingsplan høst 2018

Ny øvingsplan er lagt ut under «Aktivitetsplan».

Planen vil bli oppdatert fortløpende dersom det blir endringer.

http://www.vefsnskolekorps.com/133179501

Urban Legends

Første fredag etter skolestart var det endelig duket for konserten Urban Legends, arrangert av Vefsn skolekorps. Nærmere 100 musikere skapte en heidundrende skolestartfest for ca. 1500 skoleelever fra Vefsn og Grane. Konferansierene Tor Martin Leines Nordås og Mia Thrana Isaksen, gjester og musikere gjorde en svært god jobb med å formidle temaene for dagen som var forebygging av mobbing, integrering og vennskap.

For oss i Vefsn skolekorps ble det også ei veldig fin markering av musikkorpsenes år. Norges Musikkorpsforbund fyller 100 år i 2018 og det må feires med en skikkelig fest. Alle korpsene i Vefsn var representert og utgjorde sammen med Vefsn unge strykere et orkester av betydelig størrelse. Og sammen spilte vi med band og artister fra forskjellige sjangere innenfor musikken.  

En reise som dirigent Saska og Vefsn skolekorps startet for snart 2 år siden er ved veis ende, så gjenstår det å se om den får sin fortsettelse også ved neste års skolestart. La oss håpe på det!

Takk til våre sponsorer Sparebank 1 Nord Norge og Alcoa. Uten deres hjelp hadde ikke dette vært mulig.

Flere bilder ligger i albumet: http://www.vefsnskolekorps.com/133179525?i=152309282

Korpstur til Montenegro

Siste uke av sommerferien reiste Vefsn skolekorps til Kotor i Montenegro. Korpsturen i 2016 ble en slik suksess at vi valgte å legge turen til samme destinasjon denne gangen også. Og helle ikke denne gangen skuffet Montenegro. Her koste vi oss med besøk til forskjellige strender, tur til badeland, shopping i gamlebyen og båttur til grotte og strand. Tid til øving ble det også. Turen var tenkt som forberedelse til konserten Urban Legends og med 1-2 øvinger per dag fikk vi god anledning til å øve inn programmet skikkelig. En helt fantastisk tur ble det og vi håper det blir flere turer til vakre Kotor.

OBS!!! Konsert flyttes inn i Mosjøhallen pga regn.
Konserten Urban Legends flyttes inn i Mosjøhallen pga. dårlige værutsikter. Tidspunktet for konserten er uendret. Kom å se, alle som har anledning. Og i mellomtiden kan dere kose dere med "Alt du treng" som er offisiell Urban Legends-sang og skrevet for anledninga :)

Instrumentprøving

Da er det klart for ny instrumentprøving mandag 27. august kl 18 ved Olderskog skole. Alle som har lyst kan komme å prøve instrumenter og snakke med oss i korpset. Å spille i korps er en fantastisk mulighet. Man lærer å spille på instrument, lærer noter og får spille på konserter. Å spille instrument gir mestringsfølelse til unger på alle stadier. Alle er med uansett nivå og alder. Vi har ingen innbytterbenk. Og med jevne mellomrom drar vi på korpsturer som er en veldig sosial og morsom opplevelse for ungene. Nå har vi akkurat kommet tilbake fra korpstur til Montenegro og flere slike turer skal det bli. Velkommen alle sammen!

🙂

 

Urban Legends

OPPDATERING! Konserten er flyttet til Mosjøhallen pga. regn.

Hei alle sammen!!! Det er fortsatt sommer, men planleggingen for skolestart er i full gang! Fredag 24 august kl. 12 inviterer vi til en spennende festlig åpning av skoleåret med konserten «URBAN LEGENDS» midt på Mosjøen torg. 

På scenen vil dere se og høre noen av byens etablerte «legender» samt de kommende «urbane» stjerner opptre sammen! Vi byr på musikk for enhver smak - fra Dj og elektronika til pop, rock, rap, verdensmusikk og filmmusikk. Gjennom musikken tar vi opp tema som vennskap, integrering, mobbing, kjærlighet og toleranse, som er avgjørende for et godt klassemiljø, en god skole og grunnmuren for et bra samfunn. Vi skal også markere 2018 -musikkorpsenes år, derfor er alle korpsene i byen representert. I tillegg kommer forsterkning med våre venner på strykeinstrumenter, band og sang! Totalt ca. 100 musikere deltar for å lage den best tenkelige starten på skoleåret!

Vi gleder oss til å fylle byen med elever fra 5, 6, 7 klasse fra Olderskog, Kulstad, Mosjøen, Granmoen og Grane barne- og ungdomsskole, hele Kippermoen Ungdomsskole og hele Mosjøen videregående skole. MEN også ALLE andre som har lyst, er velkommen som publikum!
Kafeer og butikker i byen ønsker å støtte de unge beboerne våre, og forbereder derfor spesielle tilbud.

La oss gjøre skolestarten like fantastisk som sommeren har vært!

Vi gleder oss og ønsker ALLE velkommen!
. VEFSN SKOLEKORPS

Sommeravslutning

Vefsn skolekorps markerte i dag avsluting på sesongen med grilling og aktiviteter ved bystranda. Sommeren lar vente på seg, men med god bekledning og godt humør så går det an å ha det morro likevel. Vi takker for en flott sesong og ønsker alle sammen god sommerferie. 

 

17. Mai

Da var årets travleste dag gjennomført og hvilken nydelig dag det ble. Gatene var fulle av folk og solen skinte fra nærmest skyfri himmel. Vefsn skolekorps hadde som vanlig et tettpakket program med spilling og marsjering på Olderskog kl 8, barnetog kl 10, spilling på skolen kl 12, borgertog kl 16 og til sist spilling på torget etter endt borgertog.

Takk til alle som spilte på den store dag. Det hørtes kjempebra ut. Takk til Saska som alltid får ut det beste i oss. Takk til Siv og de fantastiske drillerne som ingen andre korps i byen kan vise maken til. Og vi må heller ikke glemme alle som har stilt opp og hjulpet med store og små oppgaver før og under feiringa. Veldig bra innsats.

Under følger noen bilder fra begivenhetene og flere bilder finner dere her:

Bilder og video

Ryddedugnad

Vårens ryddedugnad er avsluttet og Vefsn skolekorps har denne gangen plukket søppel i hele Mosjøen sentrum, fra Jernbanegata i øst til Sjøgata i vest. Nå skal byen vår være skinnende ren og klar til 17 mai. Takk til alle som har deltatt. Fantastisk innsats!

Bildet viser noen av de ivrige dugnadsarbeiderne som deltok i sluttspurten på tirsdag.

Instrumentprøving

Det blir instrumentprøving mandag 7. mai kl 19 ved Olderskog skole. Velkommen alle barn som har lyst til å prøver instrumenter. Her kan dere få prøve trompet, horn, klarinett, saksofon, fløyte, trombone m.m. Og vi setter selvsagt stor pris på alle som også har lyst å bli med i korpset.

🙂

Vårseminar

Vefsn skolekorps, drillere og aspiranter gjennomførte i helga 2 dager med hard jobbing og trivelig samvær. Helga inneholdt gruppeøvinger med instruktører, samspill med hele korpset og vi fikk også startet forberedelsene til 17 mai. Planen var at Hemnes skolemusikk skulle ta del i seminaret, men de måtte dessverre melde avbud. 

Søndag var det duket for konsert hvor også Mosjøen hornmusikk var med. Under følger noen bilder fra begivenheten. Flere bilder er lagt ut på "Bilder og video". 

Vinterseminar

Denne helga ble det arrangert seminar ved Mosjøen Videregående skole hvor Vefsn skolekorps deltok sammen med Vefsn unge strykere og kulturskolens pianoelever. Seminaret ble avsluttet med konsert i aulaen hvor deltagerne fikk vise hva de har og øvet på. Vi fikk også se fellesopptreden hvor mer enn 40 musikere sammen dannet mektige og flotte toner. 

Se album for flere bilder og video.

Rekrutering til drill

Har du lyst til å lede 17. mai-toget fra Olderskog skole? 

Meld deg inn i Vefsn skolekorps sin drilltropp!

Vefsn skolekorps tilbyr instruksjon i drilling for de som har lyst til å lære å drille og marsjere foran korpset.

Oppstart er Mandag 15. januar 2018

Sted: Olderskog skole

Tid: Kl 17:30 – kl 19:30

Instruktør: Siv Wang Benjaminsen (avbildet her)

For mer informasjon ring Cathrine på telefon 99 12 82 22.

3 grunner for å melde seg på drill:

  • Det er morsomt å drille
  • Får marsjere og drille foran korpset på 17. mai
  • Som driller lærer du dans, balanse, koordinasjon og drill

Vi gleder oss til å bli kjent med deg og vil ha deg på laget!

Velkommen til oss!  🙂

Øvingsplan vår 2018

Ny øvingsplan er lagt ut under «Aktivitetsplan».

Planen vil bli oppdatert fortløpende dersom det blir endringer.

http://www.vefsnskolekorps.com/133179501

Nyheter - Vefsn skolekorps