Vefsn skolekorps

Julegrantenning og adventskonsert

Vefsn skolekorps ønsker å takke alle som tok turen til julegrantenninga og adventskonserten søndag 1 desember. Vi setter stor pris på at så mange kom 😄

En stor takk også til Bunnpris MosjøenEuropris MosjøenREMA 1000 HalsøyREMA 1000 MosjøenMosjøen ApotekElkjøp (Mosjøen)Circle K Mosjøen og Coop Extra Mosjøen for sponsing av flotte gevinster til lotteriet. Samt takk til REMA 1000 Nyrud for sponsing av julenissegaver 😀 

Flere bilder kan sees her:

http://www.vefsnskolekorps.com/133179528?i=165753391

Trommetilbud ved kulturskolen

Vefsn kulturskole avviklet i vår sitt tilbud for trommeelever grunnet økonomiske årsaker. Vefsn- og Mosjøen skolekorps må dermed leie instruktørtjenester utenfor kulturskolen, noe som gir oss en ekstrautgift på totalt kr 84 466.- per år. Denne ekstrautgifta har vi ikke økonomi til å klare med i lengden, og vi har derfor henvendt oss til kommunen for å få utgiftene dekket, samt aller helst bidra til at kulturskolen får de midlene som skal til for å kunne tilby tjenestene vi etterspør.

For både skolekorps, voksenkorps, paradekorps og band av forskjellig slag, er trommer essensielt for både lydbildet og rytme. Uten trommer fungerer vi ikke og vi mener kulturlivet i Vefsn vil bli fattig dersom all musikk med trommer etter hvert forsvinner.

Mye er bra med Vefsn kulturskole, men er det ikke riktig at barn som spiller trommer skal ha det samme tilbudet som de som f.eks. spiller gitar, trompet, piano og fiolin? Eller som de som danser, synger og tegner?

Fredag 29 november skal saken opp i formannskapet i kommunen. Help oss å spre budskapet om at også trommer må ha en plass i et godt og bredt tilbud ved kulturskolen.

Julegrantenning og adventskonsert

Vefsn skolekorps inviterer til tradisjonell julegrantenning på Olderskog skole søndag 1. desember kl.15:00. Det blir musikk, drilling, salg av kaffe og kake og kanskje kommer nissen også ;)

Velkommen!

Seminar og konsert


Helga 2-3 November hadde Vefsn skolekorps seminar ved Toven bygdehus. Det ble ei innholdsrik helg hvor vi i tillegg til spilling og drilling fikk tid til mye sosialt samvær, lek og ikke minst overnatting. Seminaret ble avsluttet med konsert i et fullsatt bygdehus. 

Bilder fra helga finner dere her:

http://www.vefsnskolekorps.com/133179528?i=165050153

(Fotografer: Tom Duesund og Ove Jørgensen)

 

Instrumentprøving

Det blir instrumentprøving mandag 9 september kl 18:30 ved Olderskog skole.

Velkommen alle sammen!

Sommeravslutning

Torsdag 13 juni hadde vi sommeravslutning for både Vefsn skolekorps og kulturskolen. I den anledning spilte og drillet vi og på konsert i kinoen sammen med alle elevene ved kulturskolen. Det spirer og gror på kulturfronten i Mosjøen og det var virkelig en flott forestilling vi fikk se.

Bilder fra dagen finner dere her: 

http://www.vefsnskolekorps.com/133179528?i=160671512

God Sommer! 😎

Bilder fra instrumentprøving

Fotograf: Atle Jørgensen

Instrumentprøving

Vefsn skolekorps er en glad og inkluderende gjeng med både flott drilltropp, korps og ungdomsband. Vi ønsker gjerne å få flere medlemmer. Om du er interessert i å lære et instrument, å drille eller kanskje du har spilt instrument tidligere, men ønsker ikke å spille med voksenkorps, kom gjerne innom Olderskog skole på mandag 27. mai kl 18:30. Der vil du bli møtt med smil og mange spennende tilbud! Som f.eks. korpstur med sol og bading til Montenegro eller skitur og korpsseminar i Tärnaby. Og ikke minst, hvis du driller eller spiller i korps, får du lede 17. mai-toget fra Olderskog.

Velkommen til Vefsn skolekorps 🙂

Gratulerer med dagen Norge!

Årets travleste dag er unnagjort og en fantastisk dag ble det med sol fra skyfri himmel og 20 varmegrader.

Dagen startet som den bruker med spilling og marsjering på Olderskog kl 8 for å vekke syvsoverne blandt oss. Deretter ble det frokost og høytidelig medaljeutdeling til våre jubilanter. Kl 10 ledet vi an skoletoget fra Olderskog og kl 12 spilte og koste vi oss ved feiring av dagen på Olderskog skole. 

Kl 16 var det borgertoget som stod for tur og etter borgertoget spilte vi sammen med alle korpsene og hørte på flotte taler på torget. 

Bilder fra begivenhetene finner dere her:

http://www.vefsnskolekorps.com/133179528?i=159791048

 

Fagbevegelsens kultur og idrettspris

Vefsn skolekorps mottok 1. mai Fagbevegelsens kultur og idrettspris for barn og ungdom. Prisen fikk vi for vårt tilbud til barn og ungdom som ønsker spille instrument eller drille og for vår rolle som tradisjonsbærer med spilling og drilling på 17 mai og mange andre arrangementer. 

 
Takk til LO Mosjøen for den flotte prisen og takk til Øystein Nystad som nominerte oss.

Vårkonsert

Det ble en flott vårkonsert i aulaen ved Mosjøen videregående skole. Vefsn skolekorps med drillere underholdt sammen med Dans og Musikal fra Vefsn kulturskole, Hornmusikken Fram og Vefsn ungdomsband. Takk til alle som tok turen for å se på.

Bilder fra konserten er lagt ut på Bilder og video

 

 

 

Vårkonsert

Vefsn skolekorps inviterer til vårkonsert i aulen på gymanset søndag 7 april kl 18! Velkommen!

Dirigent for juniorkorpset

Ansvarlig for aspirantene og juniorkorpset våren 2019 er Karoline Rognryggmo. Hun kommer fra Vefsn, hvor hun fant sin store kjærlighet, klarinetten. Musikklinja ble fort etterfulgt av konservatoriet i Tromsø hvor hun tok sin bachelor i utøvende musikk. Hun studerte deretter språk og kultur ved universitetet i Bergen. Savnet til musikken ble imidlertid for stort og derfor ble det naturlige valget videre pedagogisk påfyll ved Griegakademiet. Nå jobber hun som frilanspedagog. Mye av tiden går til dyrking av kor og hennes neste store kjærlighet, fagotten.

Øvingsplan vår 2019

Ny øvingsplan er lagt ut under «Aktivitetsplan».

Planen vil bli oppdatert fortløpende dersom det blir endringer.

http://www.vefsnskolekorps.com/133179501

Nyheter - Vefsn skolekorps